Új híd létesült az Ördög-árok felett a Napraforgó utcánál

Korszerű híd épült a II. kerületben az Ördög-árok felett a Napraforgó utcánál a régi, elavult szerkezetű átkelő helyén. A projektet Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásával a Budapest Közút Zrt. valósította meg.

A II. kerületben az Ördög-árok felett az elmúlt évtizedben több híd is megújult. A Páfrány utcánál és a Battai lépcsőnél található hidak 2018-as felújítását követően a Napraforgó utcai híd következett.

A II. világháború után épült híd műszaki állapota leromlott, és a teherbírása sem volt már megfelelő. Mivel a meglévő szerkezetet nem lehetett kellő mértékben megerősíteni, azt a pillérekkel és alapokkal együtt elbontották, helyére egy új, korszerű gerendahidat terveztek és építettek a szakemberek.

Az új híd 80 tonna teherbírású, 9,31 méter hosszú vasbeton híd lett, amelyen 3,8 méter széles kocsipályát és az egyik oldalon 1,5 méter széles járdát alakítottak ki. A létesítményre a környék Bauhaus stílusú házaihoz illeszkedő korlát került.

A teljes munka az eredeti terveknek megfelelően négy és fél hónapon át tartott, a nyár folyamán a környéket sújtó villámárvizek ellenére sikerült tartani a határidőt. A munkálatok idején a gyalogosok-kerékpárosok közlekedését egy ideiglenes fahíd is segítette.

Köszönjük a lakosok és az arra közlekedők türelmét!

Budapest Közút Zrt.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: