Változott a járművel várakozás rendje Budapest közigazgatási területén

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021 január 1-jei hatállyal változott a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelet. A változtatás a védett övezetekbe érvényes gazdálkodói behajtási hozzájárulások kiadásának szabályait érinti, az alábbiak szerint:

„ A gazdálkodó számára legfeljebb annyi járműre adható gazdálkodói behajtási hozzájárulás, hogy a gazdálkodónak kiadott, egy időben érvényes gazdálkodói behajtási hozzájárulások száma ne haladja meg a gazdálkodó rendelkezésére álló, a védett övezetben található, közterületen kívüli várakozóhelyek és közterületi kizárólagos várakozóhelyek számának 1,2-szeresét, azzal, hogy ha egy várakozóhellyel való rendelkezésre több gazdálkodó is jogosult, azt közöttük egyenlő arányban kell számításba venni.”

A változások végrehajtása miatt a kiadási folyamat a korábban megszokott időtartamnál hosszabb időt vehet igénybe, mivel ezen igénylések TOBI rendszerben történő rögzítése után minden ügyfelünk részére – akik még nem nyilatkoztak a rendelkezésre álló várakozóhelyek számáról – e-mail formájában megküldésre kerül egy nyilatkozat nyomtatvány, melyet kitöltve, cégszerű aláírással és bélyegzővel ellátva szükséges részünkre visszaküldeni. A gazdálkodói behajtási hozzájárulásokat csak a dokumentum beérkezése után van lehetőségünk a rendeletnek megfelelően feldolgozni.

Megértésüket köszönjük!

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: