Zebra épül az Örs vezér terénél

Új gyalogos-átkelőhely létesül az Örs vezér terénél: a Budapest Közút lebonyolításában zajló beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, kényelmesen és biztonságosan lehet majd átkelni a Kerepesi úton. A főváros ezzel régi adósságát törleszti: a Sugár és az Árkád bevásárlóközpont között létesítendő zebra megkönnyíti a babakocsival, nagyobb csomaggal vagy kerekesszékkel közlekedők átkelését is. A fejlesztés a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illik: megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezeli a zebralétesítést, és a közösségi költségvetésből biztosít rá forrást.

Hamarosan új gyalogoskapcsolat jön létre a főváros egyik forgalmas csomópontjában, az Örs vezér terénél. A Sugárnál lévő HÉV-állomás, valamint az Árkád bevásárlóközpont közötti – a villamosvágányokkal párhuzamos – gyalogátkelő használatával gyorsabban, akadálymentesen lehet majd átkelni a XIV. és a X. kerületet elválasztó Kerepesi úton.

A Budapest Közút lebonyolításában épülő zebra a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg, a fejlesztés ötletét több javaslatküldő is felvetette. Az új gyalogátkelőhely egyszerre szolgálja a nehezebben közlekedő idősebbek haladását, illetve a babakocsival, csomagokkal közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését.

A beruházás révén

  • jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesül a Kerepesi úton a meglévő kerékpáros átvezetéssel párhuzamosan;
  • süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti az akadálymentes és biztonságos átjutást;
  • a Kerepesi úton új középsziget épül;
  • a meglévő gyalogátkelők burkolati jeleit újrafestik.

A Kerepesi út zuglói és kőbányai oldala közötti felszíni gyalogátkelő kialakítását gondos tervezés és előkészítő munka előzte meg. Az új, hiánypótló zebra megépítése megoldást jelent arra a jelenségre, hogy többen az aluljáró használata helyett szabálytalanul, a kerékpáros átvezetést használva keltek át a HÉV-végállomás és az Árkád között.

Az építési munka előreláthatólag 6 hétig tart, és a kivitelező több ütemben végzi el. A régóta várt projekt megvalósítása szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal jár, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz a Kerepesi úton. A BKK kéri az arra közlekedők türelmét.

További információk:

https://bkk.hu/hirek/2024/05/zebra-epul-az-ors-vezer-terenel-is.12652/

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: