Elkészült a zuglói Mogyoródi út felújítása

A Budapest Közút Zrt. kivitelezésében megújult a XIV. kerületi Mogyoródi út Hungária körút – Nagy Lajos király útja közötti szakasza. A munkálatok során felújításra került a burkolat, a járdák, a járdacsatlakozásokat taktilis jelekkel láttuk el és a meglévő kerékpársáv megtartása mellett irányhelyes kerékpársávot is létesítettünk. A felújítást Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozta, amely 860 millió forintba került.

Mintegy 25 ezer négyzetméteren és 1628 méter hosszan újult meg a Mogyoródi út a Hungária körút és a Nagy Lajos király útja közötti szakaszon a XIV. kerületben. A járdaépítés és járdafelújítás teljes felülete körülbelül 2000 négyzetméter. A meglévő kerékpárút megtartása mellett irányhelyes kerékpársávot alakítottunk ki a Mexikói út és Nagy Lajos király útja között. Ennek eredményeként mindkét oldalon végig kerékpározható kerékpársávon az útszakasz.

A felújítás az alábbi utcákat, kereszteződéseket érintette:

 • A Hungária körútnál biztonságosabb kerékpáros átvezetés épült. A Mexikói útig a jobb oldalon a gyalogosoknak járda épült, így biztonságosan megközelíthető a Mogyoródi út 1-3. előtt található murvás parkoló.
 • A Mexikói úti csomópontban a műanyag terelőelemek helyén új, kiemelt szegéllyel ellátott járdaszigetek épültek. A kereszteződésben felújításra kerültek a járdacsatlakozások új taktilis jelekkel.
 • A Pillangó utcai csomópontban található gyalogátkelőhely jelzőlámpás szabályozást kapott a biztonságosabb átkelés érdekében. Itt is felújítottuk a járdacsatlakozásokat és új taktilis jelekkel láttuk el.
 • A Róna utcánál átépítettük a szegélyíveket és járdacsatlakozásokat. Helyet kaptak a kerékpársávok átvezetései. Felújításra kerültek a közúti jelzőlámpa al- és felépítményei.
 • A Nagy Lajos király úti csomópontban megújultak a burkolati jelek, kialakítottuk a kerékpársávokat és a gyalogátkelőhelyek biztonságos átvezetéseit. Átalakult a középső nagyméretű járdasziget, amelybe cserjéket ültettünk.

Köszönjük az út közelében élők és arra közlekedők türelmét!

Az útfelújítás műszaki átadás-átvételi eljárása 2022. november 15-én kezdődött, amely 30 napig tart. Ekkor már lényeges forgalomkorlátozás nem várható.

További képek: https://www.instagram.com/p/Ck-wJLPIO1X/

A Budapest Közút beruházásában korábban teljesen felújításra került és kerékpársávval gazdagodott a zuglói Róna utca, az újbudai Október huszonharmadika utca és Irinyi József utca. Az útfelújtási program részeként a nyár elején megújult a Hungária körút Salgótarjáni út és Hős utca közötti szakasza.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

  ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


  Kerület:
  Észlelés dátuma: